Patempta koja, čiurna ir pėdos raiščiai

Patempta koja, čiurna ir pėdos raiščiai

Pajutote, kad po treniruotės skauda čiurną, jaučiate, jog skausminga ir nemalonu vaikščioti, o prisilietus prie patinusios vietos sunku kentėti? Tikėtina, jog sporto metu pasitempėte čiurnos raiščius, o tai itin nemaloni trauma dažnai pasitaikanti tarp sportininkų ir mėgėjų. Svarbu pastebėti, jog ne tik sportininkai gali pasitempti čiurnos raiščius. Neapšilote prieš treniruotę? Bėgote į autobusą ir suklupote? Apsiavėte nepatogius aukštakulnius ir nikstelėjote koją? Visais šiais atvejais galėjote patempti čiurnos raiščius. Kaip matote pasitempti kojos raiščius visai nesudėtinga. Deja, tai labai nemalonu, o gydymas ilgas.

Patemptų pėdos raiščių simptomai:

  • ūmus, sunkiai tveriamas skausmas;
  • kraujosruvos čiurnos srityje;
  • stiprus čiurnos tinimas;

Jei pajutote visus šiuos simptomus, rekomenduojame nieko nelaukti ir kreiptis į gydytoją ortopedą. Specialistas išklausys, kaip susižalojote ir atliks būtinus tyrimus, jei iškart nebus aišku, jog raiščiai patempti ar nutraukti.

Patemptų raiščių gydymas

Pacientui kreipiantis į gydytoją dėl skaudamos čiurnos, pirmasis specialisto uždavinys – Patempta kojaortopedinį įtvarą. Sutvirtinta koja laikoma apie dvi-tris savaites, nes raiščiai gyja gana ilgai. Kai kuriais atvejais pažeisti čiurnos raiščiai gydomi chirurginiu būdu.

 Norite išvengti čiurnos skausmo ir tokio pobūdžio traumų?

  • prieš kiekvieną treniruotę būtinai atlikite apšilimo pratimus (jei neatliksite, nesistebėkite, kodėl jums skauda čiurną arba kūno raumenis);
  • traumos atveju, nešiokite įtvarą paskirtą laiką: per anksti nusiėmus įtvarą ar gipsą, raiščiai gali iki galo nesugyti, to pasekmė – nuolatinis skausmas ir besikartojančios traumos.

Taigi, pajutę čiurnos skausmus, nieko nelaukite ir kreipkitės į gydytoją ortopedą, bei klausykite visų jo nurodymų, tam, kad ateityje netektų kankintis dėl sužalojimo komplikacijų, nes blogai sugijusi čiurna gali dar ilgai kankinti nemaloniais skausmais.

No customer questions for the moment.


Your Question has been successfully sent our team. Thanks for question!

Ask a question

Contact details (phone number and e-mail) are not published on the website. They are used by the manager to send a response to the requester.