Ergoterapinė masė (stipri / vidutinė / silpna)

Ergoterapinė  masė (stipri / vidutinė / silpna)
Rekomenduojama:
  • rankų degeneracinės ligos
  • rankų ir pirštų traumos
  • sumažėjusi dilbio
  • pirštų ir rankų raumenų jėga.
03-8881
Delivery

Pristatymas VENIPAK kurjeriu į namus Lietuvoje 1–2 darbo dienos. Pristatymas į LP EXPRESS, OMNIVA paštomatą 2-5 darbo dienos.

9,00 €

Plastikinė masė, idealiai tinka rankų ir pirštų reabilitacijai. Reguliarus pirštų, rankų ir riešo sąnarių mankštinimas pagerina tarpfangalinių sąnarių ir riešo judesių paslankumą, sumažina skausmą. Idealiai tinka rankų degeneracinių ligų reabilitacijai, susilpnėjusių dilbio ir rankų raumenų jėgos didinimui.

Pratimai rankoms naudojant ergoterapijos masę susideda iš medžiagos ridinėjimo rankos išorėje ir viduje, smulkinimo, spaudimo ar masės suspaudimo vienu pirštu.

Masė pagaminta iš netoksiško silikono. Galimi keturi  kietumo lygiai: mėlyna (stipri), raudona (vidutinė), geltona (silpna), žalia ( silpniausia).

 

Pratimai su ergoterapine mase:
Kumštis – kablys
Suformuokite kumštį į kablio formą ir spauskite masę tarp pirštų ir delno.

Pilnas sugriebimas
Iš masės suformuokite kamuoliuką. Visais pirštais vienu metu spauskite kamuoliuką.

Pirštų tiesimas
Iš masės suformuokite kilpą, užmaukite ant piršto, delnu laikydami kitą masės dalį tieskite sulenktą pirštą. Kartokite su visais pirštais.

Pirštų atitraukimas į šalis
Iš masės suformuokite nedidelį blynelio formos lopinėlį. Lopinėlį uždėkite ant visų penkių pirštų galų. Stenkitės atitraukti pirštus vienus nuo kitų.

Pirštai – žirklės
Laikykite galabėlį masės tarpupirštyje. Spauskite gabalėlį taip tarsi dviem savo pirštais norėtumėte jį perkirpti. Kartokite su visais pirštais.

Piršto suspaudimas
Suspauskite gabalėlį masės tarp piršto ir nykščio. Kartokite su visais pirštais.

Pirštų atitraukimas
Suformuokite iš masės žiedą, užmaukite jį ant dviejų pirštų ir bandykite juos atitraukti vieną nuo kito. Kartokite su visais pirštais.

Nykščio tiesimas
Iš masės suformuokitę kilpą. Laikydami vieną masės galą delne, užmaukite kilpą ant to paties delno nykščio ir bandykite tiesti nykštį suteikdami pasipriešinimą mase.

Spaudimas nykščiu
Iš masės suformuokite kamuoliuką, laikykite jį delne ir nykščiu spauskite masę mažojo piršto kryptimi.

Nykščio pritraukimas
Įstatykite masę tarp nykščio ir rodomojo piršto. Spauskite masę nykščiu rodomojo piršto kryptimi. Pirštai viso pratimo metu – ištiesti.

Griebimas nykščiu
Laikykite pirštus kumščio padėtyje. Nykščiu spauskite masę į kumščio vidų.

Trijų pirštų griebimas
Viena ranka tvirtai laikykite masę, kitos rankos rankos trimis pirštais sugriebkite masę ir traukite į viršų, bandydami ją kuo labiau ištempti.

Puikus ortopedinės technikos kokybės ir kainos internetu  santykis - tik Pes Planus ortopedijos centre.Ortopedinės prekės gali būti įsigijamos iš elektroninės ortopedijos parduotuvės internetu bei mūsų parduotuvėje adresu Naugarduko g. 98, Vilnius. Pirkite patogiai ir neišeinant iš namų - užsisakius norimas prekes internetu pagal Jūsų nurodytą adresą pristatys "Venipak" ar "LP Express"  kurjeriai. Ortopedinės prekės siunčiamos į įvairius Lietuvos miestus, tad gausus šių prekių pasirinkimas jau galimas ir Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Druskininkuose ir kitur! Į užsienį ortopedines prekes pristato AB”Lietuvos paštas”. (Siuntimo kaina skaičiuojama pagal siuntų tarnybų tarifus).